Tonnes Corten

Tonnes Corten is een buitenproduct voor op het terras of in de tuin, een kunstobject met een gebruiksfunctie, gemaakt van 4 mm dik Cortenstaal volgens het tijdloze ontwerp van Tonnes. Eigenschap van deze bijzondere staalsoort is dat de roestlaag die ontstaat het materiaal beschermt. Het roestproces vertraagt langzaam tot het uiteindelijk stopt. De objecten roesten niet door! Verschillen in weersinvloeden en milieu hebben ook invloed op het proces en daarmee op het uiterlijk van de tafel. Geen tafel is hetzelfde en dus steeds uniek.

Veel buitenkunstwerken worden in dit materiaal uitgevoerd evenals geluidswallen en gevelbekledingen van gebouwen.

Tonnes Corten is een bijzettafel die tegen een stootje kan en altijd buiten mag staan, maar binnen kan natuurlijk ook.

Tonnes Corten wordt geleverd in een stevige kartonnen doos.
De afmetingen van de tafel zijn: 500 x 400 x 400 mm. (h x b x d) Diameter van de tafelbladen is 400 mm. Dikte Cortenstaal: 4 mm. Gewicht: 14,1 kg.

U ontvangt de Tonnes Corten in blank staal dat er zwart uitziet. Bij plaatsing in de buitenlucht begint het roestproces. De kleur verandert langzaam van licht oranje naar donker bruin. Dit proces duurt ongeveer één tot twee jaar en is afhankelijk van luchtvochtigheid, schaduw, zon en regen. De roest kan in het begin wat afgeven en roestwater kan sporen achterlaten op bijvoorbeeld terrastegels. Voor meer informatie raadpleegt u de handleiding voor onderhoud en gebruik.

Tonnes Corten™ wordt exclusief voor CONTRAVORM geproduceerd door JOSTO B.V. te Nieuwleusen.

Share Button